mandag 26. februar 2007

And the winner is...

Martin Scorsese!

Endelig! Og det var på høy tid, og kanskje ikke så uventet. The Departed, som helt klart var en av 2006's beste filmer på kinolærretet. Det viktigste var nok ikke at han vant for nettopp denne filmen, men at han endelig fikk prisen som fortjent. Tidligere har Scorsese vært nominert for "The Aviator", "Gangs of New York", "The Last temptation of Christ", "Raging Bull" og det som i mine øyne er en av tidenes beste filmer, nemlig "Goodfellas". Scorsese stod også bak dokumentaren om Bob Dylan, "No Direction Home".

Scorsese gikk av med de to gjeveste prisene, nemlig beste film og beste regi. Forest Whitaker gikk av med prisen for beste mannlige rolle for sin tolkning av Idi Amin i filmen Last King of Scotland. Selv har jeg ikke fått sett filmen, men har planer om å gjøre det i nærmeste fremtid. Håper den er like bra som folk skal ha det til.

Andre priser verdt å nevne er Pirates Of The Caribbean: Dead Man's Chest for beste spesialeffekter, An Inconvenient Truth for beste dokumentarfilm, Happy Feet for beste animasjonsfilm og Helen Mirren for beste kvinnelige hovedrolle i filmen The Queen.

Kveldens største overraskelse var kanskje at norske Torill Kove gikk av med prisen for beste animerte kortfilm. Første norske oscar siden "hellooooo, ive just arrived in my fantastic boat!!!" :)

Ingen kommentarer: